Winterstalling Harley Davidson ®

Winterstalling Harley Davidson motoren®

De Harliepleats heeft een speciale afgesloten ruimte beschikbaar voor de winterstalling van Harley Davidson ® motoren. Deze ruim opgezette stallingsruimte is geheel voorzien van vloerverwarming (dag en nacht een constante temperatuur) ,ventilatie en is uitgerust met  de nodige beveiligingsmaatregelen. Recentelijk is de beveiliging zelfs uitgebreid met camera-toezicht!

De stallingsperiode is niet gebonden aan een vaste breng of ophaal datum. U kunt zelf kiezen wanneer u de motor brengt en wanneer u de motor weer ophaalt in het voorjaar. De stalling kan tevens gecombineerd worden met een onderhoudsbeurt .

Waarom kiezen voor winterstalling:

De meeste mensen die ervoor kiezen om hun Harley Davidson bij ons te stallen gedurende de winterperiode, hebben thuis géén goede locatie om de motor te laten overwinteren. Vaak belandt de motor in een te kleine berging, ongeïsoleerde garage of zelfs in een houten tuinhuisje. Vochtigheid & damp hebben gedurende de hele winterperiode vrij spel, en zullen zeker hun sporen achter laten op chroom en aluminium onderdelen van de motor. een paar voorbeelden hiervan zijn: roesten van spaken & velgen, aanslag/uitslag op voorvork poten, corrosie van bouten en moeren etc.

Een ander voorkomend probleem is dat de motor door de te volle garage tijdens de winter slecht bereikbaar is, waardoor er vergeten wordt om de accu bij te laden. Het opladen van de accu is van essentieel belang bij alle motoren, maar vooral bij de modellen die zijn uitgerust met een alarmfunctie. Het niet tijdig opladen kan resulteren in een defecte accu en een totaal ontregeld alarmsysteem.

Wat houdt de winterstalling in:

Uw motor wordt door ons gestald in de stallingsruimte. Deze ruimte is niet vrij toegankelijk voor klanten en/of bezoekers. Zodoende weet u dat uw motor op een veilige plek staat. Als de motor op zijn plek staat, zullen wij:

 • Uw motor op slot zetten. ( zelf een ART 4 sterren slot bijleveren)
 • Periodiek uw accu opladen. breng hiervoor uw eigen druppellader mee
 • De bandenspanning verhogen. Te lage bandenspanning tijdens de winter, is slecht voor de banden.
 • Ervoor zorgen dat de ruimte op een constante temperatuur blijft d.m.v. de vloerverwarming.
 • Kiest u om de stalling te combineren met een onderhoudsbeurt, dan zorgen wij ervoor dat u in het voorjaar zo kunt opstappen.

U mag zelf kiezen op welke datum u de motor weer ophaalt in het voorjaar. Wij willen echter wel graag  minimaal één dag vooraf aan de ophaaldag op de hoogte gesteld worden, zodat wij uw motor startklaar kunnen zetten.

Stalling combineren met winterbeurt:

U kunt ervoor kiezen om uw motor gedurende de winterperiode een winter/onderhoudsbeurt te laten geven. Uw motor staat dan bij de eerste zonnestralen weer helemaal voor u klaar . Het voordeel is dat u hierdoor in het voorjaar direct veilig en vertrouwd de weg op kunt en niet hoeft te wachten op een nog uit te voeren onderhoudsbeurt, of het vervangen van bijvoorbeeld een achterband.  Daarnaast bevat de olie in uw motorblok bepaalde zuren, die schadelijk kunnen zijn tijdens een langdurige periode van stilstaan. Winteronderhoud is naar onze mening een behoud van uw motor, en kan u een zorgeloze zomer bezorgen met veel rijplezier.

Het onderhoud tijdens de maanden dat er niet gereden wordt is per motor specifiek ,maar kan er als volgt uitzien.

 • Vervangen motorolie en filter (alle merken olie leverbaar)
 • Vervangen primaire en versnellingsbakolie
 • Controleren remvloeistof (ABS modellen minimaal 1x per 2 jaar vervangen)
 • Controle luchtfilter
 • Vervangen bougies, indien voorgeschreven door service manual
 • Controle verlichting etc.
 • Controle primaire en secundaire aandrijving (spanning en slijtage)
 • Controle rem slijtagedelen zoals remblokken en remschijven
 • Controle bandenspanning ( evt. spanning verhogen tijdens de winteropslag)
 • Controle en smeren kabels
 • Benzine voorzien van een toevoeging, die voorkomt dat de benzine vocht aantrekt
 • Uitlezen / controleren ECU bij injectiemodellen , op aanwezigheid van storingen
 • Algehele controle  o.a. (bandenspanning, primaire kettingspanning, belt spanning & staat van de belt,  wiellagers,  balhoofdspeling, bandenprofiel controle,  batterij FOB , slijtage van nokkenaskettingspanners twin cam)

Mocht u informatie willen ontvangen omtrent de winterstallingskosten, of u aan willen melden hiervoor dan kunt u gebruik maken van onderstaand contactformulier.

Winterstalling

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.