Tunap 974 brandstofreiniger & beschermer

   14,95 incl. btw

  Tunap 974

  • Additief voor (winter)stalling
  • Reiniger voor dagelijks gebruik
  • 100 ml flacon

  Verzendkosten NL € 7,50 - Snelle levering - EU verzending - Veilig betalen
  Dit artikel delen

  Beschrijving

  Tunap 974 brandstofreiniger & beschermer

  Tunap 974 brandstofreiniger & beschermer is een additief dat u aan de benzine-inhoud van uw tank toevoegt. Door strengere emissie eisen worden bio producten zoals ethanol aan de huidige E5 & E10 brandstoffen toegevoegd. Ethanol kan lak en harsafzetting veroorzaken in het brandstofsysteem zoals in bijvoorbeeld carburateurs & injectoren. Met de 974 brandstofreiniger & beschermer van Tunap kunnen deze afzettingen opgelost worden. Daarnaast laat dit additief na gebruik een beschermende laag achter in het brandstofsysteem tegen bescherming van zuren, vuil & corrosie.

  Ethanol trekt vocht aan:

  Daarnaast heeft Bio ethanol de eigenschap om vocht (hygroscopisch) aan te trekken. In uw benzinetank kan dit resulteren in een vochtlaag onder in de tank. Met name in de winterperiode als de motor stilstaat kan dit voorkomen. De Tunap 974 is in staat om vocht te neutraliseren en te binden. Wanneer u deze brandstofreiniger en beschermer voor de winterstalling toevoegt aan de tankinhoud zult u geen last ondervinden van vocht dat onder in uw tank bezinkt. Vocht kan immers roest aan de binnenzijde van de tank veroorzaken, en zorgt voor een slecht lopende motor. Het is aan te bevelen om na het toevoegen van de Tunap 974 aan uw tankinhoud uw motor nog even te laten draaien, zodat de beschermer en reiniger overal in het systeem aanwezig is.

  Tunap 974 eigenschappen & voordelen:

  • Beschermt het gehele brandstofsysteem (conservering)
  • Reiniging van lak & harsafzettingen
  • Eventuele nieuwe verontreiniging wordt voorkomen
  • Verhoogt het octaangetal
  • Bindt & neutraliseert vocht
  • Bescherming tegen vuil & corrosie
  • Betere & schonere verbranding
  • Minder schadelijke uitstoot
  • Geschikt voor 2 takt & 4 takt motoren
  • Geschikt voor alle benzinemengsels

  Toepassing Tunap 974:

  • Voeg minimaal 1 à 2 maal per jaar een busje van 100 ml toe aan de brandstoftank.
  • Zorg dat er minimaal 5 liter en maximaal 40 liter brandstof in de tank aanwezig is.
  • Voeg altijd een busje van 100 ml TUNAP 974 toe wanneer u de motor langere tijd (maanden) stilzet, bijvoorbeeld in winterstalling. Laat de motor na toevoeging van de TUNAP 974 een poosje draaien of rijd een stukje met de motor zodat het product door het gehele brandstofsysteem vermengd zit. Zet daarna de motor pas in stalling. Dit zorgt voor conservering van het gehele brandstofsysteem.
  • Tijdens de start van het motorseizoen en gedurende het seizoen kunt u deze toepassing naar eigen inzicht een of meerdere keren herhalen, zodat het systeem optimaal gereinigd wordt en beschermd blijft.

  Leveringsomvang:

  • Per flesje van 100 ml

  Levertijd:

  • Uit voorraad leverbaar

  F.A.Q Tunap 974 Brandstof reiniger & beschermer:

  Wat doet TUNAP 974?
  TUNAP 974 reinigt en beschermt het volledige brandstofsysteem van uw motorfiets.
  Voor hoeveel liter benzine is een 100 ml verpakking TUNAP 974 geschikt?
  Een flacon van 100 ml is geschikt voor een volledige brandstoftank. Er dient minimaal 5 liter en maximaal 40 liter benzine in de tank te zitten. Dan werkt het product optimaal.
  Hoe vaak moet ik een busje TUNAP 974 toevoegen?
  TUNAP 974 wordt minimaal 1 à 2x per jaar aan de brandstof toegevoegd. U kunt het product naar eigen inzicht ook vaker toepassen.
  Voor welk type motoren is de TUNAP 974 geschikt?
  TUNAP 974 is voor alle type motoren geschikt. Het maakt dus niet uit of u een racemotor, toermotor, crossmotor, all-road, naked bike, motorscooter of ander type rijdt.
  Ik heb een motor met carburateurs. Kan ik TUNAP 974 toevoegen?
  Ja, TUNAP 974 kan toegevoegd worden aan motoren met injectiesysteem en motoren met carburateurs.
  Ik tank E5. Raden jullie evengoed aan om TUNAP 974 toe te voegen?
  Ja, ook E5 brandstof veroudert snel en ook hier kan vocht in de tank en het brandstofsysteem ontstaan. Ook bij E5 dient u minimaal 1 à 2x per jaar een flacon TUNAP 974 toe te voegen. Frequentere toepassing kan ook.
  Ik tank E10. Raden jullie aan om TUNAP 974 toe te voegen?
  U kunt op ieder gewenst moment een 100 ml flacon TUNAP 974 toevoegen. Belangrijke toevoegmomenten zijn het najaar wanneer de motor in winterstalling gaat en het voorjaar wanneer u weer vaker gaat motorrijden.
  Wanneer moet ik TUNAP 974 aan mijn brandstof toevoegen?
  Ja, E10 brandstof bevat bio-ethanol en dit trekt vocht aan, veroudert snel en creëert zuurverbindingen. Het is aan te raden om minimaal 1 à 2x per jaar een 100 ml flacon TUNAP 974 toe te voegen. Frequentere toepassing kan ook.
  Kan ik TUNAP 974 ook toepassen in mijn ATV, quad, MP3, scooter of bromfiets?
  Ja, u kunt TUNAP 974 toepassen in alle benzine verbrandingsmotoren. Zorg wel dat er minimaal 5 liter en maximaal 40 liter benzine in de tank aanwezig is. Dan werkt het product het best.
  Kan TUNAP 974 ook toegepast worden bij 2-takt motoren?
  Ja, TUNAP 974 kan in zowel 4-takt als ook 2-takt benzinemotoren gebruikt worden.
  Op de verpakking staat 'works for E5 t/m E100. Wat betekent dit?
  Dit betekent dat TUNAP 974 geschikt is voor alle benzinesoorten. Ook degene waaraan bio-ethanol is toegevoegd. Zelfs bij 100% bio-ethanol doet TUNAP 974 z’n werk.
  Wat doet TUNAP 974?
  TUNAP 974 doet het volgende; reiniging van het brandstofsysteem, een beschermlaag achterlaten in het brandstofsysteem, het onschadelijk maken en samenbinden van water met de brandstof en het stabiliseren en conserveren van het brandstofsysteem.
  Waarom is bio-ethanol slecht voor mijn motor?
  Bio-ethanol zit in alle E10 en veel E5 brandstoffen. Bio-ethanol is hygroscopisch en trekt dus vocht aan. Dit zorgt voor corrosieproblemen en/of een slecht lopende motor. Doordat er door bio-ethanol ook zuurverbindingen ontstaan kan corrosievorming versnellen.
  Hoelang duurt het voordat benzine veroudert en wat doet TUNAP 974 hieraan?
  Veroudering van benzine begint al na een aantal weken. De kans op vuilbezinksel wordt naarmate de motor langer stilstaat, steeds groter. TUNAP 974 lost de meest voorkomende vervuiling op en voorkomt zo dat deze onderin de tank kan bezinken.
  Mijn motor start na de winterstop vaak slecht, kan TUNAP 974 hier tegen helpen?
  Ja dit zou zeker kunnen. Het feit dat een motor slecht start na lang stil te hebben gestaan wordt vaak veroorzaakt door vervuiling en/of vochtophoping in het brandstofsysteem.
  Vermindert TUNAP 974 de schadelijke uitstoot van mijn motor?
  TUNAP 974 zorgt voor een schonere verbranding, betere prestaties en minder schadelijke uitstoot.
  Blijft de brandstofkwaliteit na toevoeging van TUNAP 974 binnen de EN 228 norm?
  Ja wanneer u TUNAP 974 toevoegt aan de brandstof, dan blijft deze binnen deze norm. Zorg wel altijd dat er minimaal 5 liter en maximaal 40 liter in de tank zit, dan werkt het product het best.

   

   

  Dit artikel delen

  Extra informatie

  Gewicht00,160 g
  Merk

  putoline

  Kleur

  Global trade item number

  4051641014280

  Andere suggesties…