Oliefilters

Oliefilters voor Harley Davidson ® motoren. Wij leveren zowel de early style drop in oliefilters, maar ook de nieuwere spin on oliefilters. Voor elke Harley Davidson ® vanaf 1950 zoals de Shovelhead, Evolution, Twin cam, V-rod & milwaukee eight modellen hebben wij een oliefilter voorradig.

Natuurlijk kunt u ook bij ons terecht voor de juiste olie voor uw Harley Davidson ®

Toont alle 13 resultaten

Oliefilter voor Harley Davidson ® motoren

Voor de Harley Davidson ® motoren zijn verschillende oliefilters verkrijgbaar. Vanaf 1953 t/m ± 1980 maakte men gebruik van drop in oliefilters. Deze drop in oliefilters worden in de olietank geplaatst, waarbij de retour olieleiding vanuit het motorblok in het oliefilter uitstroomt. Eventuele ijzerdeeltjes worden opgevangen in het filter, terwijl de olie door het papier heen weer in de tank kan stromen.

De latere Harley Davidson ® motoren vanaf de Evolution modellen werden voorzien van een spin on oliefilter. Deze spin on olie filters worden op de filterhouder geschroefd. Meestal is dit aan de voorzijde van het motorblok.

Monteren van Harley ® oliefilter

De drop in oliefilters kunnen zo in de olietank geplaatst worden. Bij het monteren van de spin on oliefilters is het raadzaam om het oliefilter eerst te vullen met motorolie, voordat je hem monteert. Daarnaast smeer je de rubber afdichtring in met vet. Vindt je het lastig om het oliefilter los te krijgen ? Bestel dan naast je oliefilter ook een oliefiltersleutel mee.

Verschillen in oliefilters

De spin on oliefilters van Evolution en Twin cam modellen lijken uiterlijk op elkaar, maar kunnen niet door elkaar gebruikt worden. De uitstroomopeningen zijn anders, en ook het filtrerende binnenelement heeft een andere dichtheid. Op de Twin cam en milwaukee 8 motorblokken werden tot 2020 exact dezelfde oliefilters gebruikt met een lengte van 89 mm. Sinds 2020 adviseert Harley Davidson ® echter om een langer oliefilter met een lengte van 102 mm te monteren op de milwaukee 8 motoren. Al deze oliefilters vindt u hierboven terug.

Daarnaast zijn de oliefilters voor Harley ® vaak leverbaar in zowel chroom als zwarte variant. Het verschil in kleur is echter alleen optisch. Technisch zijn ze het zelfde.