Motorhelmen & Vizieren

Pilotenhelmen, jethelmen en systeemhelmen koop je bij Harliepleats. Of u nu op zoek bent naar Roof helmen, Roeg jethelmen, Caberg jethelmen, Premier vintage helmen of Scorpion helmen dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij hebben deze en natuurlijk nog vele andere merken motorhelmen op voorraad.

Motorhelm kopen? Bekijk ons aanbod

Een motorhelm kopen is niet alleen een wettelijk vereiste bij het rijden van een motor, maar het is ook een belangrijke accessoire voor de veiligheid van de rijder. Het dragen van een goede motorhelm kan ernstige hoofdletsels voorkomen in het geval van een ongeval.

Een goede motorhelm moet niet alleen comfortabel zijn maar ook voldoen aan de veiligheidsnormen en -keurmerken die vereist zijn voor de regio waarin je rijdt. Veiligheid en bescherming staan altijd voorop bij de aanschaf van een motorhelm.

Welke motorhelm past bij jou?

Er zijn verschillende soorten motorhelmen beschikbaar, waaronder pilotenhelmen, jethelmen en systeemhelmen. Elke helm heeft zijn eigen kenmerken en eigenschappen die geschikt zijn voor verschillende soorten rijders en rijomstandigheden. Bij het kopen van een motorhelm is het belangrijk om rekening te houden met deze eigenschappen om de beste bescherming te garanderen.

Harliepleats heeft een ruim assortiment motorhelmen, toegespitst op de chopper, tour, cafe racer en Harley Davidson® motorrijders van verschillende merken. Of u nu op zoek bent naar Roof helmen, Roeg jethelmen, Caberg jethelmen, Premier vintage helmen of Scorpion helmen, bij Harliepleats bent u aan het juiste adres.

Motorhelm kopen

Een motorhelm kopen kan lastig zijn, daarom heten wij u van harte welkom in onze helmstudio. Harliepleats laat u graag kennismaken met het ruime aanbod van motorhelmen. Vind de perfecte motorhelm, u kunt vrijblijvend langskomen in onze studio.

Hoe weet ik of een motorhelm de juiste pasvorm heeft?

Pas verschillende helmen om te bepalen welke pasvorm het beste bij je hoofd past. De helm moet stevig maar comfortabel aanvoelen en mag niet bewegen wanneer je je hoofd schudt.

De helm moet ook gelijkmatig over je hoofd zitten en niet te strak zijn. Houd er rekening mee dat de pasvorm van een helm na verloop van tijd kan veranderen, dus het is belangrijk om de pasvorm regelmatig te controleren.

In de helmstudio geven we je graag advies over het vinden van de beste motorhelm.

Motorhelm vervangen, is het nodig?

Het wordt aanbevolen om je helm iedere vijf jaar te vervangen, zelfs als de helm geen schade heeft opgelopen. Als de helm betrokken is geweest bij een ongeval of als je de helm hebt laten vallen, moet je deze onmiddellijk vervangen.

Schade aan de helm kan de beschermende eigenschappen verminderen, wat kan leiden tot ernstig letsel in geval van een ongeval.

Motorhelm kopen bij Harliepleats

Bij het kopen van een motorhelm is het belangrijk om op verschillende aspecten te letten, zodat je een helm kiest die zowel veilig als comfortabel is. Hier zijn enkele zaken waar je op kunt letten bij het kopen van een motorhelm:

  • Pasvorm en comfort: Een helm die goed past, is essentieel voor de veiligheid en het comfort van de rijder. Let op de vorm en grootte van de helm en zorg ervoor dat deze goed aansluit op je hoofd en gezicht. Pas verschillende helmen om te bepalen welke pasvorm het beste bij je past.
  • Ventilatie en gewicht: Ventilatieopeningen zorgen voor een goede luchtstroom en voorkomen oververhitting van het hoofd. Het gewicht van de helm kan ook een belangrijke factor zijn voor het comfort van de rijder, vooral bij lange ritten.
  • Veiligheidskeurmerken en normen: Controleer of de helm voldoet aan de veiligheidsnormen en -keurmerken die vereist zijn voor de regio waarin je rijdt. Al onze motorhelmen zijn voorzien van een E-keurmerk, en dat betekent dat ze goedgekeurd zijn voor gebruik. Een helm met een veiligheidskeurmerk en -norm biedt de beste bescherming bij een ongeval.
  • Prijsklasse en budget: Helmen zijn verkrijgbaar in verschillende prijsklassen en het is belangrijk om een ​​budget te bepalen voordat je gaat winkelen. Een duurdere helm biedt vaak meer functies en betere kwaliteit, maar er zijn ook betaalbare opties beschikbaar die nog steeds voldoen aan de veiligheidsnormen en -keurmerken.

Ons assortiment motorhelmen & vizieren

Een motorhelm kopen is een zeer persoonlijke aangelegenheid. De ene klant kiest voor een old school jethelm in flakes kleurstelling, terwijl de andere klant meer op zoek is naar functionaliteit. Als je op een Bobber rijdt, dan zijn onze Roeg helmen een uitstekende keuze. Deze helmen zijn verkrijgbaar in diverse kleurstellingen en hebben een kleine helmschaal, waardoor ze perfect aansluiten bij de old school look.

Als je een streetfighter of naked bike hebt, dan zijn onze Scorpion helmen een goede optie. De Scorpion Combat-serie en de Scorpion Covert-X helmen zijn zeer stijlvol en hebben een uniek design, terwijl ze ook nog zeer functioneel zijn door het verwijderbare kinstuk.

Als je op zoek bent naar stijl en functionaliteit gecombineerd in één helm, dan zijn onze ROOF helmen een goede keuze, zoals de ROOF Boxer, de nieuwe ROOF Boxxer R09 of onze ROOF Desmo helmen. Deze helmen zijn voorzien van ventilatie op de helmschaal en hebben een overklapbaar kinstuk. De ROOF helmen zijn door de jaren heen een echte bestseller gebleken en zijn zeer populair onder Harley Davidson® motorrijders.