kess tech uitlaten

 Kess tech electronisch regelbare uitlaten voor Harley Davidson met E-keurmerk

kess tech uitlaten

Electronisch regelbaar en voorzien van E-keurmerk:


Kess tech uitlaten voor Harley Davidson ® motoren zijn met het oog op de steeds strenger wordende europese regelgeving met betrekking tot decibeloverschrijdingen de innovatieve oplossing voor dit probleem. Met het kess tech dealerschap op zak heeft de Harliepleats zijn uitlaten assortiment flink uit kunnen breiden, met een kwalitatief zeer goed product.

Kess tech produceert electronisch regelbare uitlaatsystemen voorzien van Europese type goedkeuring voor bijna alle Harley davidson modellen vanaf 1984. De uitlaten zijn leverbaar in vele uitvoeringen en naast chrome zijn ze ook leverbaar in het zwart. Selecteer tot slot je gewenste eindkap en je persoonlijke uitlaatsysteem is klaar.

Wilt u ook graag van de unieke Harley Davidson ® Sound blijven genieten, maar niet het risico lopen op bekeuringen en invordering van uw kentekenbewijs doordat u de decibelgrenzen overschrijdt? Harliepleats heeft hiervoor de oplossing in huis!

Wij krijgen vele prijsaanvragen m.b.t. de uitlaten. Over het algemeen kunnen we stellen dat een regelbaar uitlaatsysteem van kesstech met E-keurmerk verkrijgbaar is vanaf ongeveer € 2.000,00 excl. Montage. Prijzen variëren per model motor,kleur en dikte van de uitlaat.

 

Systeem gedeactiveerd:

Het ESM2 sound management systeem zoals het wordt genoemd, kan door middel van een drukknop op het stuur geactiveerd of gedeactiveerd worden. In beide standen is het systeem volkomen legaal. Als het systeem gedeactiveerd is, dan zijn de kleppen in de uitlaatdempers gesloten. De motor zal dan slechts 80 dba produceren ongeacht het toerental, de versnelling of snelheid.

Systeem geactiveerd:

Wanneer het systeem geactiveerd is, dan zal er een rood lampje branden op de drukknop op het stuur. Stationair draaiend (motor in neutraal) zijn de kleppen nu geopend, en komt er een mooie roffel uit de uitlaat. Als we echter gas geven, dan sluiten de kleppen automatisch bij zo’n 2500 toeren en wordt het uitlaatgeluid gedempt. Laten we het gas weer los en zakt het toerental weer onder de 2500 toeren, dan gaan de kleppen automatisch weer open en is de roffel weer hoorbaar.

De servomotoren die de uitlaatkleppen bedienen, worden niet alleen gestuurd door toerentallen, maar lezen ook in welke versnelling en bij welke snelheid men rijdt. Rijdend in versnelling: 1,4,5,6 zijn de kleppen altijd open als het systeem geactiveerd is. Rijdt men in de 2e en 3e versnelling tussen 50 km/h en 80 km/h dan zullen de kleppen weer automatisch sluiten en het geluid weer gedempt zijn, en voldoet u volledig aan de europese regels met betrekking tot decibels.

Het is ook nog mogelijk om een extra bijgeleverde schakelaar te monteren, waardoor het automatisch openen en sluiten van de kleppen kan worden uitgeschakeld en de uitlaat altijd op luid staat. Deze schakelaar geeft je ook de mogelijkheid om de kleppen handmatig in 3 verschillende standen te zetten. Zodoende kun je zelf je geluid kiezen : stil, gemiddeld of luid.

ESM3 Sound management. The next generation :

Begin 2016 is kess tech met een nieuwe electronische regeling voor de Harley Davidson ® motoren op de markt gekomen onder de naam ESM3. Gefaseerd zullen alle ESM2 systemen vervangen worden door de nieuwe ESM3 regelingen. Inmiddels hebben wij ook de Kess tech uitlaten met de ESM3 regelingen reeds gemonteerd. De nieuwe ESM3 regeling werkt anders dan de ESM2, lees het in deze publicatie : Kess Tech ESM3 sound management

Demo motor Kess tech:

Bent u net zo als ons enthousiast geworden over de Kess Tech uitlaten? Dan bent u van harte welkom om het uitlaatgeluid zelf eens te beluisteren. Wij hebben een H-D ® Roadking voor u klaarstaan, waar we een Kess Tech demo set onder hebben gemonteerd. Wij laten hem graag aan u horen, en weten zeker dat u niet teleurgesteld zult zijn in het resultaat. Bel altijd wel eerst even voor beschikbaarheid

 
 

Hieronder nog enkele voorbeelden van Kess Tech uitlaten voor Harley davidson modellen. Klik op de foto’s